Løgne, vi bilder os selv ind i dårlige forhold


Løgne, vi bilder os selv ind i dårlige forhold

Kærlighed! Der er ingen anden følelse som den i hele verden. Når du er forelsket i en pige, virker alt i dit liv anderledes. Farver er mere levende. Alt, hvad du gør, har et nyt formål. Livet er mere værd at leve.

Det er ikke mærkeligt, at forskere fra Stanford har fundet ud af, at følelsen af forelskelse er ekstremt afhængighedsskabende. Effekten på hjernen er næsten ikke til at skelne fra stærke narkotika som kokain og heroin.

Og hvis en pige ikke giver dig det, du ønsker, forvandler dit liv sig til en nedadgående spiral, ligesom når effekten af narkotika aftager. Du tænker på hende en million gange om dagen. Du vil have hende, i det mindste følelsesmæssigt, mere end noget andet, du kan huske. Du ved, det ikke er godt for dig, men det er sværere end noget andet i verden at trække sig væk. Alt virker værdiløst sammenlignet med den følelse.

Derfor bliver vi ved med at være forelskede, selvom vi er temmelig bevidste om, at tingene ikke går godt. Vi lyver for os selv.

Her er de mest almindelige løgne:

Løgn 1: Hun har problemer.

Det er nok en af de værste løgne.

En pige glemmer en date, fordi hun har det dårligt. Eller hun tager ikke kontakt i dage eller uger, fordi hun er i gang med at ”klare et eller andet.”

Hun har et fysisk problem. Eller et psykisk problem. Eller hun har det svært på arbejde eller med penge.
Der er altid en undskyldning.

Siger hun sandheden, eller lyver hun?
Sagen er: Det er ligegyldigt.

Hvis en pige trækker sig væk fra dig, er det din opgave at trække dig væk fra hende.

Det er ligegyldigt, om hun ikke kan tale med dig et stykke tid, fordi hun skal opereres, eller om det bare var en løgn, fordi hun har fundet en ny fyr. Din opgave er ikke at finde ud af, hvad der er løgn, og hvad der er sandt. Din opgave er at trække sig væk, når hun trækker sig væk.

Du er ikke hendes terapeut, læge eller bedste ven. Hvis du prøver at komme tæt på hende, når hun trækker sig væk – uanset grunden – er det den sikre død.

Løgn 2: Hun siger, at hun er virkelig forelsket i dig.

Kvinder vil sige hvad som helst til dit åbne ansigt. De vil fortælle dig alt, hvad du gerne vil høre.

Sagen er, at vi kender folk af alle mulige grunde. Måske havde hun bare brug for nogen, indtil der kom en bedre fyr forbi, måske har hun følelser for dig, men ikke så dybe som de følelser, du har for hende.

Hvis hun trækker sig væk fra dig i stedet for at give dig, hvad du ønsker, må du ignorere hendes ord og i stedet se på hendes handlinger.

Hvordan behandler hun dig? Hvor tit tager hun initiativ til at invitere dig ud, sender en SMS, ringer dig op, gør ting for dig, prøver at lære dig at kende, har sex med dig osv.

Hendes ord er mindre end værdiløse. De er et røgslør, der skal forhindre konfrontation.

Løgn 3: Jeg har spillet for mange spil, og det er derfor, det ikke går.

Det er en af de største løgne, vi fortæller os selv.

Da du mødte hende, var du uafhængig. Du var sjov og flirtende. Du gav hende plads. Du skubbede hende væk i det omfang, en fyr skal. Du var ikke krævende og udtrykte ikke større interesse, end det var passende.

Men nu hvor du er ved at miste hende, begynder du at stille spørgsmålstegn ved det. Selvom hun skubber dig væk, begynder du at tænke, at hvis du tog mere kontakt, ville hun åbne sig for dig.

Fordi du har et behov, fortæller du dig selv den løgn, at hvis du var sødere over for hende og mere eftergivende, ville det gå bedre. Hvis du fodrer dig selv med en af disse klassiske løgne, står du i en skidt situaton, som dræner dig for tid, energi og livskraft.

Det er tid til at begynde at fokusere på andre mennesker. Eller slutte forholdet med den pige helt. Det er smertefuldt at miste hende, men når du er kommet over det, kan du bedømme, om tingene var gode. Du kan altid se tilbage på forholdet og spørge dig selv, hvordan det egentlig var.

Følte du dig godt tilpas, når du var sammen med hende? Og havde du det godt det meste af tiden?

Hvis hun skubber rundt med dig på den måde, er der stor chance for, at du ikke gjorde det!


Ingen kommentarer

Skriv en kommentar